Se taie pensiile! Lovitură cruntă pentru acești pensionari. Legea care îi lasă fără bani

pensii3-465×215

Lovitură cruntă încasată de către acești pensionari. Li se va tăia pensiile. Totul este oficial. Se dă legea care îi va lăsa fără bani în buzunare.

Se taiei pensiile!

În plină pandemie de coronavius, Guvernul încearcă să mai taie din cheltuieli pentru a face față nevoilor spitalelor. În acest sens, liberalii au decis să taie pensiile speciale.

Înclusiv ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, este de acord cu demersul privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale. Aceeasta spune că trebuie să existe o Românie justă pentru toţi.

„Susţin un asemenea demers (impozitarea progresivă a pensiilor speciale, n.r.). Suntem în acest moment în faţa unei realităţi care ne arată că trebuie să existe o Românie justă pentru toţi. Eu cred că Parlamentul se va mobiliza.

Toate declaraţiile pe care le-am văzut din partea liderilor politici mi-au arătat şi chiar nu se mai poate ascunde nimeni că Parlamentul se va mobiliza pentru a susţine un asemenea demers. Cred în continuare că această decizie se bazează covârşitor pe angajamentul politic pe care fiecare partid trebuie să-l ia.

Nu este o decizie administrativă, este o decizie, dincolo de calcule, de asumare politică şi ştiu sigur că partidul din care fac parte şi-a asumat prin proiectul depus şi prin eforturile pe care Florin Roman, liderul liberarilor din Camera Deputaţilor, le face în acest moment, şi colegii mei, deputaţii şi senatorii liberali”, a precizat Alexandru.

Aceasta susţine că nimeni nu-şi poate permite în acest moment să nu asculte semnalele societăţii civile, care semnalează faptul că s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale, două Românii.

„Prin urmare, este în primul rând o decizie politică şi sunt convinsă că nu-şi poate permite nimeni în acest moment să nu asculte semnalele societăţii civile, care ne semnalează faptul că s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale – cu privire la care personal consider că doar anumite categorii ar trebui excluse şi anume militarii, de exemplu – două Românii: România celor care se bucură de privilegii pentru că au ştiut cum să facă ca prin Parlament să treacă legi speciale, şi România celor care primesc pensie pe cât au muncit, nimic mai puţin, nimic mai mult”, a subliniat Alexandru, conform Realitatea Plus.

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Pe data de 31 martie, şi Uniunea Salvaţi România, la iniţiativa deputaţilor Claudiu Năsui şi Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă.

Revista Presei