Se taie pensiile! Mii de români vor fi afectați. Ce pregătește Guvernul Orban

orban1

Se taie pensiile. Guvernul Orban pregătește o mega lovitură pentru mii de pensionari. Se anunță măsuri drastice în contextul epidemiei de coronavirus care a afectat serios economia.

Se pare că premierul are de gând să taie mai multe pensii, după ce a decis ca o parte din bugetari să intre în șomaj tehnic.

Vor fi tăieri de 25%

Demnitarii politici vor fi cei afectați. Veniturile le vor fi tăiate cu 25%, spun surse pentru Adevărul. Această măsură se va apica pe durata stării de urgență și ar putea fi prelungită până în toamnă.

Mai mult, PNL pregătește și eliminarea pensiilor speciale.

Ce spune Orban?

”Este exact ceea ce am anunţat public, cred că trebuie să fim solidari, cred că trebuie să împărţim greutăţile situaţiei, aşa cum cei din sectorul privat sunt afectaţi, cred că şi sectorul public trebuie să fie solidar, începând cu cei care deţin funcţii de demnitate publică”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la TVR.

Ce le solicită aprlamentarilor

„Noi am mai avut un proiect de lege care a fost votat în mod surprinzător și de cei de la PSD dar este atacat la CCR. Aici este o întreagă bătălie pe pensiile speciale. Acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferențiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla.

Este o competiție de proiecte legislative privind pensiile speciale, toată lumea vrea să desființeze pensiile speciale. Să vedem dacă vom reuși (…)

Eu le solicit celor din parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor în care să renunțe la pensiile speciale ale parlamentarilor, ca un prim pas de bună credință.

Acestea nu pot fi modificate decât prin modificarea legii statutului deputaților și senatorilor pentru că ele acolo au fost introduse”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Revista Presei