Secretul bucătarilor! Cum faci să nu se sfărâme perișoarele în ciorbă. Puține gospodine știu asta

Una dintre cele mai gustoase și preferate ciorbe ale românilor este ciorba de perișoare. Cu toate acestea, puțini sunt cei care reușesc să o facă cum trebuie. Află în rândurile de mai jos secretele gospodinelor iscusite care au aflat secretul acestei ciorbe tradiționale și extrem de gustoase. 

Beneficiile ciorbei pentru organism

Pe lângă gust și savoare, ciorbele românești au numeroase beneficii pentru organism, fiind pline de nutrienți și potrivite în hidratarea corpului, mai ales pentru cei care nu consumă destulă apă. De asemenea, sunt bogate în vitamine, mai ales dacă se folosesc legume proaspete din belșug, având un efect antiinflamator și protejând împotriva bolilor cardiovasculare. Mai mult, ciorbele întăresc și sistemul imunitar, fiind recomandate pentru tulburările de coagulare a sângelui.

Secretul ciorbei de perișoare

În timp ce străinii preferă ciorba de burtă, fiind considerată o adevărată delicatese, nu toată lumea o preferă. Totuși, puțini sunt cei care refuză o porție de ciorbă de perișoare. Problema este că multe gospodine, mai ales începătoare, nu reușesc să înțeleagă ce au de făcut să nu se sfărâme perișoarele, chiar dacă stau cu rețeta în față. Există o greșeală pe care mulți o facă fără să știe. Iată ce avem de făcut.

Pregătirea unei ciorbe de perișoare ca la carte durează aproximativ 90 de minute și avem nevoie de aceste ingrediente: doua-trei roșii, doi ardei grași, un morcov mare, dovlecel, țelină, două cepe mari, o jumătate de litru de borș, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuștean, sare, piper, boia, jumătate de kilogram de carne tocată de vită și un ou. Se pare că secretul pentru prepararea perisoarelor care nu se sfărâmă este acela de a folosi mereu carne macră, cu cât mai puțină grăsime. Carnea grasă nu va lega perișoarele cum trebuie, motiv pentru care se vor sfărâma.

Cum faci o ciorbă de perișoare perfectă

Bucătarii spun că ciorba de perișoare se poate prepara ușor dacă urmărim acești pași. În primul rând se adaugă într-un bol carnea tocată, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul mărunțit și condimentele (boia, sare și pier), amestecându-se foarte bine, până la omogenizare. Apoi se fac perișoarele, cu mâna, sub forma unor chiftele rotunde. După se pune apa la fiert și se adaugă restul legumelor tocate mărunt. Se pun și perisoarele în apă și se lasă la fiert timp de 25 – 30 de minute,amestecând continuu. La ginal se pune sare și piper după gust, alături de leușeant și pătrunjel tocate mărunt și gata, ciorba este numai bună de mâncat. Aceasta se poate servi cu smântână sau ardei iute. Vă dormi poftă bună!

Loading...

Revista Presei