Secretul frumuseții rusoaicelor este extrem de simplu: Cu ce aliment își mențin pielea tânără? Îl ai deja în casă

17 oct. 2020
Secretul frumuseții rusoaicelor este extrem de simplu: Cu ce aliment își mențin pielea tânără? Îl ai deja în casă

Rusoaicele sunt recunoscute pe tot globul pentru frumusețea lor uluitoare și tenul curat și neted. Sigur că acest lucru se datorează și geneticii, însă rusoaicele au de asemenea și o soluție de înfrumusețare extrem de ieftină și la îndemână, pe care o folosesc de sute de ani.

Cartoful este o legumă bogată în microelemente, vitamina C și amidon, substanțe care sprijină într-un mod foarte eficient întinerirea pielii.

Vă prezentăm în continuare trei rețete folosite de actrițele rusoaice în perioada anilor ’50, dar care au rămas extrem de populare în plan local:

Masca pentru ten luminos

„Un cartof fiert în coajă se curăţă şi se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriţă de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică.

Dacă masca este prea subţire, se adaugă puţin amidon, făină de orez sau de ovăz.

Amestecul se încălzeşte pe baie de aburi sau pe calorifer şi se întinde pe pielea uşor umezită de pe faţă, gât şi decolteu.

După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.

Masca antirid

Se amestecă câte o lingură de piure din cartofi cu o lingură de piure de fasole şi o lingură de lapte cald. Masca fierbinte se întinde pe faţă, se acoperă cu un prosop şi se lasă 15-20 de minute.

Dacă pielea este uscată, masca se spală cu un şerveţel de în înmuiat în lapte încălzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasă se înlătura cu apă fiartă şi răcită.

Faţa se unge cu o crema hidratantă. Pielea devine fină, netedă, dispar sau se previn ridurile mici.

Masca pentru pielea îmbătrânită a feţei şi a mâinilor

Se pisează 3 cartofi fierţi, se amestecă cu 3 linguri suc de mandarine proaspăt stors, un gălbenuş de ou crud şi o lingură de lapte.

Masca se întinde pe faţă şi pe mâini, se acoperă cu o folie alimentară (pentru palme se pot folosi mănuşi de cauciuc) şi se lasă timp de 15-20 minute. Masca se spală apoi cu un ceai cald, preparat din cantităţi egale de mentă şi flori de tei,” notează floaredetei.ro.