Secretul IKEA a fost dezvăluit! Toți clienții ar fi vrut să știe asta

ikea1112

În mod sigur v-ați întrebat cum sunt făcute celebrele chifteluțe de la restaurantul IKEA, chifteluțe pe care le consumă milioane de oameni în fiecare lună. Acum, pentru că oamenii stau acasă, Ambasada Suediei a dezvăluit un secret foarte bine păzit până acum: rețeta chifteluțelor de la IKEA

”Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu… o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:
1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis IKEA
2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi IKEA).”, scrie Ambasada Suediei, pe Facebook.

Rețetă chifteluțe:

500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).

Rețetă sos de merișoare:

4 căni de merișoare, 1 cană cu zahăr, 1/2 cană cu apă.

Se spală și se scurg merișoarele, se pun într/o cratiță cu apa și aduc la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratița în apă rece și se amestecă sosul timp de 1-2 minute.

Se servește cald dacă se folosește pentru clătite; se răcește dacă se servește cu chifteluțe.

Revista Presei