Secretul lui Bill Gates. Care a fost primul său job și câți ani avea când a ajuns milionar

bill-gates

Bill Gates a fost mulți ani cel mai bogat om al planetei și nici această pandemie nu i-a adus pierderi majore. Acesta s-a retras de la Microsoft, compania care l-a făcut milionar și s-a dedicat mai mult acțiunilor filantropice. În criza COVID-19, el a fost una dintre vocile foarte pregnante, mai ales că în trecut el chiar a prevăzut toată această situație.

Bill Gates a fost un elev excepțional, pasionat de mic de compuetere. În ultimul an de liceu, acesta lucra deja ca programator pentru companie TRW. În anul 1973 reușește să intre la Harvard, dar s-a retras în anul III pentru a se dedica fondării companiei sale, Microsoft.

În anul 1987, el devenea cel mai tânăr milionar din istorie. Avea doar 31 de ani și era doar începutul pentru el. Chiar dacă nu a absolvit facultatea pe care a început-o, a fost un geniu autodidact și un vizionar. A primit numeroase doctorate onorifice Nyenrode Business Universiteit (2003), KTH Royal Institute of Technology (2002), Waseda University (2005), Tsinghua University (2007), Harvard University (2007), Karolinska Institute (2007) și Cambridge University (2009).

Bill Gates este căsătorit cu Melinda din anul 1994 și au împreună trei copii.

Inspiraționalul Bill Gates

„Când eram tânăr, credeam că banii şi puterea mă vor face fericit. Aveam dreptate.” „În această afacere, când realizezi că ai probleme, este prea târziu să te salvezi”.

Despre definiţia unui om inteligent, Bill Gates spunea: „Este un concept evaziv. E vorba de o anumită claritate, o abilitate de a abosorbi faptele. Să te afli într-o situaţie, să ţi se explice ceva şi tu să spui imediat >>Ce crezi despre asta?<< să pui o întrebare profundă, să o absorbi în timp real. Capacitatea de a-ţi aminti. Să vorbeşti despre domenii care nu păreau să aibă legătură la început. O anumită creativitate care permite oamenilor să fie eficienţi”.

Revista Presei