Semnul care arată cât de bolnav ești! Cât de grav este dacă ai mucusul verde? Medicii trag un semnal de alarmă

12 nov. 2019
Semnul care arată cât de bolnav ești! Cât de grav este dacă ai mucusul verde? Medicii trag un semnal de alarmă

Ești răcit, iar mucusul tău are o culoare ciudată? Acest lucru este un semn. Medicii spun că acest aspect arată cât de gravă este starea ta și ar trebui luat în calcul de toate persoanele.

Aceștia susțin că nasul e un foarte bun indicator al sănătăţii noastre generale. Mai mult, culoarea mucusului spune şi ea multe despre cât de bine ne simţim.

Mucusul este produ pentru a proteja organismul de virusuri și bacterii. De asemenea, acesta conține proteine speciale şi anticorpi care combate germenii. Organismul nostru produce aproximativ un litru de mucus pe zi. Deși nu-l vedem, acesta se află în sinusuri și în fosele nazale, iar o cantitate mare o înghițim fără să conștientizăm.

Culoarea mucusului arată cât de sănătos ești

„Cel mai sănătos tip de mucus este apos şi limpede”, spune Omid Mehdizadeh, medic ORL-ist la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, CA.

În cazul în care mucusul devine alb, acesta este un semn că vei răci, iar organismul tău pompează globule albe pentru a lupta împotriva unei infecţii.

Dacă mucusul tău este verde sau galben, ai o infecție. Te paște gripa! „Culoarea verde provine dintr-o proteină eliberată din celulele tale inflamatorii”, spune Mehdizadeh. „Este o substanţă toxică, ce are abilitatea de a ucide germenii care încearcă să pătrundă în corp”, a mai spus medicul.

Roz sau roșu

Dacă are una dintre aceste culori, ai putea suferi de cancer. De obicei, aceste culori apar în cazul în care ți s-a spart un vas de sânge.

Maro sau negru

Cei care au mucusul maro sau negru pot suferi de boli pulmonare cronice. Această culoare ar putea fi și din cauza unei inflamații la plămâni.