Sfatul medicilor! Ce trebuie să mâncăm atunci când suntem bolnavi

În aceste vremuri tulburi, este foarte important să ne protejăm şi să avem grijă ce mâncăm. Un organism puternic face mai bine faţă noilor ameninţări medicale. Cu toate acestea, trebuie să ştim că atunci când suntem bolnavi, organismul are nevoie de mai multă energie şi calorii pentru a funcţiona normal. Corpul trebuie să lucreze mai mult atunci când este bolanv, pentru a lupta împotriva infecţiilor. 

Ce mâncăm când suntem bolnavi

Când suntem bolanavi, este estential să avem un program alimentar regulat deoarece consumarea unui număr scăzut de calorii atunci când organismul este slăbit poate prelungi perioada de vindecare a acestuia. Studiile sugerează că reducerea numărului de calorii nu numai că mărește sensibilitatea la boală, dar și înrăutățește simptomele. Chit că nu avem poftă de mâncare, este important să ne hrănim şi să ne hidratăm. De preferat este să consumăm porţii mici, dar dese care oferă organismului energie suplimentară. De asemenea, planul de acţiune trebuie să cuprindă cantităţi mari de lichide, precum şi alimente care stimulează sistemul imunitar.

Alimente indicate atunci cînd suntem bolnavi

Supa de pui este una dintre cele mai bune mâncăruri atunci când suntem bolnavi, deoarece puiul conține un amnioacid numit cisteină, care ajută mucusul subțire din plămâni. Mai mult, lichidul fierbinte menține pasajele nazale umede, previne deshidratarea și lupta cu inflamația gâtului. De asemenea, este indicat să bem ceai fierbinte, care calmează durerea şi reduce congestia. Este indicat ceaiul verde sau de lămâie.

Ce fructe sunt recomandate

Citricele, bananele şi ghimbirul sunt printre cele mai bune fructe atunci când suntem bolanvi.Se spune că stratul alb de piele de la portocale, lămâi, grapefruit și lămâi conține flavonoide, care pot ajută la stimularea sistemului imunitar și acclereaza procesul de recuperare. De asemenea, bananele sunt bogate în potasiu, care este adesea epuizat din organism în timpul crizelor de transpirație și de vărsături. Bananele pot scădea temperatura corpului. Mai mult, cercetările au demonstrat că ghimbirul este foare eficient la prevenirea și ameliorarea senzațiilor de greață.

Alimentele picante, biscuiţii şi pâinea prăjită fac minuni

Alimentele condimentate sunt decongestionante naturale eficiente, motiv pentru care atunci când suntem bolnavi este indicat consumul de ardei iute sau hrean. Mai mult, biscuiții și pâinea prăjită nesărată sunt alimente simple, ușor digerabile de către stomac care pot echilibra digestia.

Loading...

Revista Presei