Sfaturile maeștrilor bucătari: Cum faci să îți iasă mâncarea delicioasă? Iată de ce trebuie să ții cont

13 sept. 2020
Sfaturile maeștrilor bucătari: Cum faci să îți iasă mâncarea delicioasă? Iată de ce trebuie să ții cont
Photo by Icons8 Team on Unsplash

Nu mai încape nicio îndoială: Bucătăria e o artă și trebuie tratată ca atare. Mai ales în ultimii ani, pe fondul tuturor show-urilor pentru gătit care au apărut la televizor, lucrul în bucătărie a început să fie râvnit de din ce în ce mai mulți tineri. 

Vechii maeștri bucătari au pus cap la cap câteva sfaturi importante pentru toți cei care vor să exceleze în bucătărie.

Astfel, fie că vorbim de mâncare lipită, de gust nedorit sau de o aromă nu tocmai plăcută, toate problemele acestea care parc extrem de dificile se pot rezolva extrem de simplu.

Sfaturile marilor bucătari:

  • „Mancarea nu trebuie sa mai dea in foc! E simplu sa eviti aceasta neplacere. Unge marginea oalei cu unt si mancarea nu va mai da in foc. Merge mai ales pentru preaprate pe baza de cartofi, paste sau orez;
  • Mancare lipita? E suficient sa cureti bine de tot vasul in care gatesti;
  • Snitele tari si inestetice? Snitelele devin pufoase, daca adaugi in compozitie o lingurita de praf de copt;
  • Rumenirea adecvata a carnii. Pentru a obtine o carne bine rumenita, nu pune niciodata sare inainte de prajire. Sarea se adauga cand carnea e pe jumatate gatita. Nu uita, de asemenea, sa verifici temperatura uleiului inainte de a praji.
  • Se lipesc pastele? Pentru a impiedica arderea pastelor, adauga in apa de fiert putin otet. Metoda se aplica si in cazul orezului;
  • Orezul e fad? Orezul are un gust catifelat, daca adaugi in apa de fierbere o lingurita de zeama de lamaie,” notează aflacum.ro.