Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este complet interzis să faceți în această zi sfântă. Este cel mai mare păcat posibil

07 nov. 2020
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este complet interzis să faceți în această zi sfântă. Este cel mai mare păcat posibil

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Pe 8 noiembrie creştinii ortodocși din întreaga lume îi sărbătoresc pe cei care conduceau cetele îngerilor. Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt considerați și păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.

Biserica nu îi prăznuiește doar pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, pe data de 8 noiembrie, ci sărbătorește toate cetele îngereşti care nu s-au despărţit de Dumnezeu.

Arhanghelii Mihail și Gavriil erau conducătorii cetelor de îngeri, aveau aripi şi purtau săbii, ca simbol al biruinţei. Aceștia sunt și călăuze ale sufletelor în drumul spre rai.

Arhanghelul Mihail este cel care conducea oștile cereşti-îngereşti, iar Arhanghelul Gavriil este cel care a vestit că Fecioarei Maria va da naștere Mântuitorului lumii, pruncul sfânt Iisus Hristos.

Ce este complet interzis să faceți de Sfinții Mihail și Gavril

De Sfinţii Mihail şi Gavril se țin mai multe obiceiul străvechi. De exemplu, este important să se aprindă lumânări atât pentru oamenii care sunt în viaţă, cât şi pentru cei care au murit fără lumânare sau care au dispărut în împrejurări groaznice.

De asemenea, cu ocazia Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril se făce o foarte mare pomenire pentru toţi morţii din familie. Acest lucru se face întrucât se spune că cei doi îngeri cu rang înalt iau sufletele oamenilor când mor.

Cel mai mare păcat de Sfinții Mihail și Gavriil este să se lucreze. Se spune că cei care vor lucra în această zi sfântă se vor chinui până la ieşirea sufletului.

Chiar în sâmbăta de dinaintea acestei mari sărbători se fac praznice pentru sufletele celor trecuți în neființă. Ceea ce se dă de pmană pentru morţi, din Ajun sau din Ziua Arhanghelilor, poartă numele de „Moşii de Arhangheli”.