Și-au bătut joc de ei”! Umilință maximă pentru mii de români! CTP, reacție neașteptată

ctp

Mii de români au fost chemați ieri la Tribunal, pentru a fi audiați în dosarul Revoluției. Unii dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cristian Tudor Popescu spune că este o bătaie de joc, iar imaginile cu sutele de oameni aduși la Tribunal sunt revoltătoare.  

„Pe scurt, lucrurile stau așa: Domnul Iliescu stă la scuteală în momentul de față. A anunțat, are dreptul, să nu se prezinte în această fază, nici n-a dat pe acolo, în vreme ce acești oameni, mulți dintre ei în vârstă, mulți cu niște probleme fizice au venit aici. Este impresionant că au venit 600 de oameni pentru a depune mărturie în acest proces.

Asta este o bătaie de joc: să chemi – dacă ar fi venit 5.000 de oameni, câți erau pe listă, ce se întâmpla acolo? Ce a fost în mintea acestor magistrați care i-au chemat pe oameni? Ce se putea face efectiv acolo pentru mersul procesului? Să-i strige? Să facă prezența? Este creier pane ce au făcut acești domni magistrați! Care acum și-au dat seama și renunță.

Acum aud însă că vor putea fi reprezentați de avocați martorii. Păi, avocatul costă. De ce să-mi iau eu, martor, avocat? Dacă sunt avocați din oficiu, da. Li se furnizează martorilor 5.000 de avocați din oficiu?!” – a declarat CTP la Digi24.

„Eu vă spun cum s-a procedat cu mine, de aceea nu înțeleg. Și eu sunt martor în acest proces. Și am fost chemat de către procurori, am depus mărturia respectivă, care este înregistrată pe cameră și a fost stenografiată, după care eu nu am ce să mai caut la acest proces. Mărturia mea este acolo, n-am ce să mai adaug.

Nu înțeleg de ce era cazul să fie chemați acești oameni, nici măcar pentru a-și depune verbal mărturia, ci pentru a se face prezența. Cum să faci așa ceva? Pur și simplu și-au bătut joc de ei”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Revista Presei