Și tu dormi dezbrăcat? Iată ce spun oamenii de știință despre acest lucru

01 oct. 2019
Și tu dormi dezbrăcat? Iată ce spun oamenii de știință despre acest lucru
Visele pot transmite mesaje importante din subconștient

Foarte multe persoane au obiceiul de a dormi fără haine. Deși multora ni se pare ciudat, oamenii de știință spun doar lucruri pozitive despre cei care fac asta.

Se pare că dormitul fără haine aduce doar beneficii.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Amsterdam, cei care dorm fără haine dorm mai profund. Acest lucru duce la o scădere a temperaturii pielii. Mai mult, cei care dorm așa nu se vor mai trezi foarte des noaptea.

În momentul în care dormim dezbrăcați, corpul nostru eliberează cortizon în condiții normale. Cortizonul este un hormon secretat de glandele suprarenale. În cazul în care dormiți încălziți, corpul va secreta acest hormon la un nivel mai ridicat.

Dormind goală, poți arde calorii.

Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din S.U.A. au descoperit că menținând o temperatură scăzută a corpului, în timp ce dormim, ne accelerează metabolismul. Astfel, corpul va încerca să-și mențină căldura și va arde calorii.

De asemenea, oamenii de știință de la Universitatea din California spun că astfel aerisim zonele intime și nu le dăm șansă bacteriilor să se înmulțească, iar medicii precizează că nivelul de producţie a colagenului creşte în timpul nopţii, iar pielea va căpăta o textură mai fină, diferită.