Și tu faci această greșeală când îți usuci părul cu feonul? Evită acest obicei! Îți distrugi părul

22 nov. 2019
Și tu faci această greșeală când îți usuci părul cu feonul? Evită acest obicei! Îți distrugi părul

Și tu își usuci părul cu feonul? Iată ce greșeli faci fără să-ți dai seama. Dacă cei continua cu acest obicei, îți vei deteriora grav podoaba capilară!

Nu îți mai usca părul foarte ud cu feonul!

Pentru a folosi feonul, părul ar trebui să fie uscat într-o proporție mare. Este recomandat să folosiți un prosop care absoarbe apa înainte de a-l usca cu uscătorul de păr. Dacă vei încerca să-l usuci fiind foarte ud, părul se va rupe, mai ales dacă vei folosi și peria.

„În momentul în care ieşiţi din duş este important să absorbiţi apa cu ajutorul unui prosop. Este bine de ştiut că atunci când folosiţi uscătorul la intensitatea maximă cu siguranţă firele de păr se vor arde. Foenul folosit în exces are efect de ardere dacă nu este ţinut la 20 de centimetri de cap“, a spus medical Natalia Mitroi, potrivit Adevărul.

Folosiți un produs de protecție termică! Înainte de a-ți usca sau coafa părul, este obigatoriu să folosești un produs de protecție termică. Astfel, părul tău nu va fi afectat de căldura feonului și nu se va electriza.

Renunță la uscătorul vechi! Uscătoarele vechi se pot supraîncălzi și-ți pot deteriora părul. Părul se va usca rapid dacă ai un feon profesional.

De asemenea, persoanele care au părul des și aspru trebuie să folosească întotdeauna cea mai mică temperatură a feonului.

Îți usuci părul în direcția corectă? Este recomandat ca la rădăcini să foloseşti uscătorul în direcţia opusă modului în care se aşează părul tău. O astfel de uscare creează volum.