Și tu faci asta imediat când te trezești? Mare greșeală! Când e corect să bei cafeaua

mic-dejun-300×225

Consumi cafeaua imediat când te-a trezit? Mare greșeală! Deși mulți își beau cafeaua foarte rapid, înainte să plece la muncă, acest obicei este total greșit.

Specialiștii spun că nu este indicat să consumi cafeaua imediat când te-ai trezit. În momentul acela, energia își av crește brusc, dar te va lăsa imediat. Aceștia recomandă să savurezi cafeaua la o oră după ce te-ai trezit şi după ce ai luat micul dejun.

De asemenea, cei care sar peste micul dejun. Acest lucru te va înfometa și te va lăsa fără energie peste zi. Este interzis să consumi produse de patiserie la micul dejun. Îți va crește glicemia și va scădea brusc, lăsându-te fără vlagă.

Nu începe ziua cu dulciuri!

Este total greșit să începi ziua cu dulciuri și zahăr. Acestea vor face ca senzaţia de foame să fie una foarte intensă până la masa de prânz.

Specialiștii spun că micul dejun trebuie să fie sățios, să conțină fibre, carbohidraţi complecşi şi grăsimi sănătoase. 

Mihaela Bilic nu recomandă micul dejun persoaneloc care vor să slăbească

”Necesitatea micului dejun poate avea argumente științifice cu o singură condiție: să-ți fie foame! A mânca dimineața e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfășoare efort/muncă fizică dar nu și celor care vor să slăbească. Știu, o să spuneți că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat,” scrie Bilic pe pagina sa de Facebook.

”Când vrei să slăbești trebuie să mănânci mai puțin. Atunci ce rost are să-ți începi ziua „cheltuind” din puținele calorii pe care le ai în buget când te așteaptă o zi lungă de abținere în care cu siguranță o să-ți fie foame. Dacă corpul nu-ți cere de ce să-i dai? Orice mâncare și oricât de puțină ar fi, mâncată fără foame îngrașă. Corpul nostru se află într-o situație absurdă: primește mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie, e ignorat când își dorește ceva și este certat că nu slăbește,” a adăugat Mihaela Bilic.

Ori vrem să slăbim și atunci așteptăm să ne fie foame (chiar până la prânz, nu e o tragedie), ori vrem să mâncăm sănătos și atunci facem cum scrie la carte. Însă e greu de crezut că le putem avea pe amândouă… doar dacă micul dejun e o cafea cu lapte.”, a încheiat ea.

Revista Presei