Și tu faci asta înainte de culcare? Este complet greșit! Ce riști dacă vei continua cu acest obicei

16 nov. 2019
Și tu faci asta înainte de culcare? Este complet greșit! Ce riști dacă vei continua cu acest obicei
Visele pot transmite mesaje importante din subconștient

Și tu faci asta înainte de culcare? Este complet greșit! Un studiu realizat recent lansează o teorie halucinantă. Este vorba despre un obicei pe care majoritatea persoanelor îl au.

Potrivit cercetătorilor, dormitul cu televizorul aprins poate duce la obezitate. Mai exact, femeile expuse la lumina artificială în timpul nopții au o probabilitate mai mare de a se îngrășa și a deveni obeze sau supraponderale în următorii cinci ani.

Studiul la care au participat 44.000 de persoane, a fost publicat în revista JAMA Internal Medicine. Acesta sugerează că eliminarea luminilor și ecranelor din dormitor ar putea reprezenta o altă modalitate de a combate criza obezitatii.

Cercetatorii de la National Institute of Environmental Health Sciences din SUA au monitorizat 43.722 de femei cu vârste cuprinse între 35 și 74 de ani, pe o perioadă de cel puțin cinci ani.

Ce s-a constatat? 

Participanții la studiu au oferit informații despre greutatea corporală, Indicele de Masa Corporala (IMC) și orice formă de expunere la lumina artificială pe perioada nopții.

Expunerea la lumina artificială pe perioada nopții a fost legată de un risc crescut de creștere în greutate și de dezvoltare a obezității, au constatat cercetătorii.