Și tu vorbești singur? Specialiștii au răspunsul! Cât ești de normal?

download

E normală vorbim singuri? Specialiștii spun totul despre persoanele care au acest obicei. Deși ni se pare ciudat. se pare că acest lucru este benefic și arată cât de inteligenți suntem.

Unii oameni vorbesc singuri fără să vrea, dar nu trebuie să-și facă griji. Specialiștii spun că oamenii inteleigenți fac asta. Se apre că acest lucru ne ajută să materializăm lucrurile la care ne gândim.

Psihoterapeutul Laura F. Dabney spune că nu este vorba de nicio boală. Potrivit acestuia, în acest mod încercăm să ne înțelegem gândurile și să ne facem ordine în idei.

„Nu este normal, ci crucial, iar constientizarea calitatii acestui discurs interior este o cale catre fericire si implinire”, spune dr. Tugaleva.

Vorbitul cu tine este și o modalitate de a trece peste unele probleme sau situații ce te stresează. Dacă ești depresiv sau anxios, de asemenea, vorbitul te ajută foarte mult.

Specialiștii recomandă chiar să te raportezi la tine la persoana a doua sau a treia

Totuși, există și anumite situații în care vorbitul cu tine însuți poate fi un semn al unei probleme psihologice. Mai exact, cand este însoțit de comportament agresiv față de alții sau de propria persoană, conform Huff Post.

Revista Presei