Simona Halep poate ajunge numărul 1 mondial din nou la începutul lui octombrie! Ce ar trebui să facă pentru asta

simona halep

Simona Halep este din nou pe val. Perioada pandemiei a influențat-o pozitiv pe cea mai bună jucătoare de tenis a României din toate timpurile. Dupa victoria de răsunet de la Praga, acum aceasta s-a calificat în finală și la Roma, turneu Premier 5, unde o va întâni pe Karolina Pliskova, cea care s-a impus anul trecut pe zgura italiană.

Update! Simona Halep a câștigat turneu de la Roma. Karolina Pliskova s-a retras din cauza durerilor lombare, după ce pierduse primul set cu 6-0.

Dacă va câștiga Simona Halep, aceasta are mari șanse să ajungă din nou numărul 1 mondial. Ar fi un pas important întrucât pentru a realiza acest lucru, ar trebui să câștige și Roland Garros, dar la forma pe care o afișează este mare favorită.

Ashley Barty, actualul număr 1 a anunțat că nu va participa la turneul din Franța. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Naomi Osaka, câștigătoarea de la US Open, care spune că încă nu și-a revenit fizic după turneul american.

Câți bani va câștiga Simona Halep dacă se impune la Roma

Dacă Simona se va impune la Roma, va câștiga 205.190 de euro. Prin calificarea în finală şi-a asigurat deja un cec de 150.000 de euro şi 585 de puncte WTA, însă victoria i-ar aduce 900.

Simona a lăudat-o pe Marketa Vondrousova, semifinalista învinsă de Karolona Pliskova: „A fost accidentată după Roland Garros, s-a și operat din ce știu eu.

E de înțeles forma pe care a avut-o anul ăsta. Este o jucătoare extraordinar de talentată, este foarte isteață în joc, este incredibil de greu de jucat contra ei”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Cu Karolina Pliskova s-a întâlnit până acum de 11 ori și a învins-o de 7, dar ultimele meciuri au înclinat balanța în favoarea cehoaicei.

Revista Presei