Singurele plante care tratează durerile de cap și febra! Sunt foarte eficiente dacă sunt folosite corect

mahmureala-dureri-de-cap

Există o serie de plante medicinale care demonstrează o eficiență deosebită în tratarea durerilor acute sau cronice, reușind să calmeze durerile de cap și chiar să combată febra. Cu toate acestea, înainte de a le folosi trebuie să descoperiți care este cauza durerii, prin consultarea unui doctor. Dacă este vorba de dureri de cap burște, ieșite din comun sau febră mare, de peste 39 de grade, este recomandat să nu încercați aceste plante și să mergeți direct la doctor, de urgență.

Plantele medicinale ajută, dar nu trebuie să vă bazați doar pe ele

Durerile de cap pot avea multiple cauze, acestea fiind împărțite în cefalee primare, cum ar fi migrenele sau cefalee de tensiune și cele secundare, de obice provocate de o maladie deja existentă. Există o serie de plante care vă pot ajuta să calmați aceste dureri, în ele trebuie folosite sub rezerva unui diagnostic inițial pus de doctor. Care sunt plantele ce pot trata durerile de cap. Acestea le putem număra pe degete și trebuie folosite cu atenție.

Romanița, menta și speciile de plante bogate în cafeină

Doar câteva plante pot trata durerile de cap, iar printre acestea se numără speciile bogate în cafeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau mate, utilizate sub formă de băutură sau de extract. Există și anumite medicamente care conțin aspirină sau paracetamol și cafeină, substanță care eficentizează proprietățile medicamentelor. Cu toate acestea aveți grijă, există și persoane care sunt alergice la cafeină, provocându-le de fapt dureri de cap în loc să le trateze.

Romaniţa pare să fie vedeta plantelor împotriva durerilor de cap, după ce mai multe studii clinice au demonstrat eficacitatea aceste plante în prevenirea migrenelor. Utilizarea romaniţei la pacienţii migrenoşi a dus la reducerea  intensităţii durerii, precum şi a severităţii simptomelor asociate. Se recomandă folosirea capsulelor sau infuziei. De asemenea, o altă plantă benefică este menta de grădină sub formă de ulei esenţial. O picătură sau două puse pe tâmplă departe de ochi, pot avea efecte miraculoase.

Ce plante tratează febra

Atenție, aceste plante pot combate doare febra moderată, nu temperaturile extreme. În astfel de situații aveți nevoie de intervenția medicilor specialiști. Cu toate acestea, pentru febră se folosesc plantele febrifuge sau antipiretice, care sunt de obice plante sudorifice, adică cele care scad temperatura prin creșterea producției de transpirație. Cele mai cunoscute plante sunt ţintaura mică, socul negru, teiul și salvia.

Revista Presei