Sistemul de pensii, schimbat de vineri! Noul mecanismul de plată a pensiilor a intrat în vigoare! Anunţul ministrului Muncii

Veşti incredibile oferite de actualul ministru interimar al Muncii, Violeta Alexandru, care a transmis vineri seara un anunţ important cu privire ma modul în care se va face de acum înainte mecanismul de plată a pensiilor. Noile schimbări au intrat în vigoare de vineri, 21 februarie, venind în ajutorul sistemul public. De noile prevederi beneficiază şi alţi români, nu doar pensionarii.

Ce a transmis Violeta Alexandru

Actualul ministru interimar al Muncii spune că a reuşit în câteva luni să facă o serie de schimbări importante atunci când vine vorba de plata pensiilor. Se pare că până acum ordinele de plată plecau cu trenul, prin poşta militară, motiv pentru care întreg procesul era îngreunat şi românii riscau să rămână fără bani în cazul în care trenul avea probleme. În prezent acest lucru se va face în format electronic, membrul executivului explicând faptul că începe să implementeze tehnologia în Ministerul Muncii.

”Prima etapă, prima – prima, pe lanțul de acțiuni care declanșează mecanismul de plată a pensiilor și a beneficiilor sociale constă în eliberarea și trimiterea, de către Trezoreria centrală, a Dispozițiilor Bugetare către județe. Sunt niște hârtii, niște tipizate gen OP-uri, cu sumele totale confirmate pentru efectuarea plăților. Până astăzi, se trimiteau cu trenul – poșta militară (lunar, câte 3 exemplare în fiecare județ). Dacă vremea bloca trenurile, vă imaginați consecințele. #anii90 De astăzi, după 3 luni de insistență, OP-urile vor pleca ELECTRONIC. Am lucrat bine cu Alin Ignat, colegul meu din Ministerul Muncii, iar el mai departe, aproape zilnic la Ministerul Finanțelor.

Măsura ajută sistemul public, dă puțin timp în plus angajaților în pregătirea celorlalte activități până la virarea banilor. Așa înțeleg să respect angajații din sistemul public, făcând tot ceea ce ține de mine ca ei să lucreze modern, eficient. În curând, acest pas va fi privit ca și cum a venit de la sine. Nu mai are nicio importanță rezistența, bine că intră, ușor-ușor, lucrurile în normalitatea dorită. S-a terminat era Dispoziții Bugetare pe hârtie trimise cu trenul. Greu, dar se poate să se lucreze folosind tehnologia și vizând eficiența”, a spus ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook, postarea fiind una apreciată de cei care o urmăresc.

Revista Presei