Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Situație ALARMANTĂ în România! Virozele respiratorii fac RAVAGII: DSU ne AVERTIZEAZĂ

  1. Home/
  2. News/

Medicii sesizează o situaţie îngrijorătoare. Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripe a crescut foarte mult de la începutul anului şi până acum

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: Sezonul virozelor respiratorii este în toi. Virusul nu poate fi tratat cu antibiotic

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii.

Reprezentanții DSU au alcătuit o listă de sfaturi pentru părinți și bunici despre cum trebuie îngrijiți copiii, în cazul în care sunt deja afectați de răceală sau gripă. Unul dintre acestea: virusul nu poate fi tratat cu antibiotic, potrivit hotnews.

Patru români au murit din cauza virusul gripal de la începutul sezonului. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie, relatează B1.ro.

Pintea a avertizat că se aşteaptă o circulaţie mai intensă a acestui virus pe parcursul lunii februarie.

Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment. Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie. Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit. (…)

Aş încuraja mai departe populaţia din grupele cu risc să meargă la medicul de familie să se vaccineze, să nu uităm că anul trecut perioada de vârf a fost luna februarie, deci ne aşteptăm la o circulaţie mai intensă a virusului gripal. În acest moment sunt doar focare sporadice, este Bucureştiul, vestul ţării „, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ioana