Skoda va oferi o variantă plug-in hybrid de performanță a modelului Octavia

08 mart. 2020
Skoda va oferi o variantă plug-in hybrid de performanță a modelului Octavia

Skoda va include în ofertă o versiune plug-in hybrid a modelului Octavia RS, pentru prima dată. Octavia RS iV va fi al doilea model plug-in hybrid din gama Octavia în momentul în care va fi disponibil, anul acesta. Trenul de rulare este compus dintr-un motor pe benzină de 1,4 litri, și un motor electric ce dezvoltă 114 CP, puterea combinată fiind de 242 CP.

Modelul Octavia RS iV se alătură modelelor de performanță din gama RS, ce au motoare de 2 litri pe benzină sau diesel.

Noul model va avea aceeași autonomie de rulare electrică (60 km) ce se regăsește și pe modelul Octavia iV, și va avea parte de aceeași baterie de 13 kWh.

Ambele mașini vor avea emisii de CO2 de aproximativ 30 g/km conform ciclului WLTP, susține Skoda.

Noua generație a modelului Octavia a fost dezvăluită presei în noiembrie anul trecut, și ar fi trebui să își facă debutul public la showul auto de la Geneva, ce a fost anulat datorită epidemiei de coronavirus.

Gama RS (sau vRS în UK) înregistrează o cincime din vânzările modelului Octavia pe piețele importante pentru Skoda, precum Germania și UK.

Skoda au atras atenția asupra faptului că sunt pregătiți pentru a folosi tehnologia de tren de rulare hibrid a companiei mamă, Volkswagen Group, în momentul în care au lansat conceptul RS plug-in hybrid în 2018.

Recent, SUV-ul Kodiaq a avut parte de o versiune RS. Skoda este primul brand din grupul VW ce a folosit un tren de rulare hibrid pentru modelele de performanță. Până acum, Volkswagen a folosit denumirea de GTE pentru versiunea plug-in hybrid a modelului Golf, păstrând denumirile de GTI și R pentru mașinile cu motoare pe benzină.

Octavia RS iV va fi disponibilă sub formă de berlină cu hayon sau break. Timpul de accelerare 0-100 km/h va fi de 7,3 secunde în modul Sport.

Acest model va fi disponibil numai cu transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj. Prețurile încă nu au fost anunțate.
Skoda a estimat că aproximativ 30% din vânzările noii Octavia vor fi reprezentate de modelele electrificate. Pe lângă cele două versiuni plug-in hybrid, Skoda va oferi și versiuni mild-hybrid ale modelelor cu motoare de 1 litru și 1,5 litri pe benzină, ce vor purta denumirea de e-TEC.

Octavia este cea mai bine vândută mașină din portofoliul Skoda la nivel global.

Noua generație de Octavia are în vedere o îmbunătățire la nivel tehnologic a ofertei celor de la Skoda, fiind unul dintre primele modele ce vor avea parte de sisteme de siguranță bazate pe camere video.

Sistemul de evitare a coliziunilor are rolul de a preveni un posibil accident . Un alt sistem va alarma șoferii în cazul în care aceștia vor deschide portiera în calea unui biciclist sau a unei alte mașini.

În materie de opțiuni, discutăm despre tempomatul adaptiv și despre ecrane de 10 inch, incluzând un instrumentar de bord virtual ce poate fi configurat pentru a afișa informații provenite de la sistemul de navigație.

Mai sunt disponibile farurile LED, ce se ajustează automat, și un sistem de aer condiționat pe 3 zone.