Porumbul fiert este alimentul vedetă al verii, căci îl găsim în parcuri, la munte și chiar și pe litoralul românesc. Odată ce îi vei cunoaște beneficiile cu siguranță îl vei consuma și tu mai mult decât de obicei.
În primul rând, porumbul fiert este bogat în fibre. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, fibrele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, deci dacă alegi să consumi un porumb fiert în fiecare zi te vei simți mult mai bine.
Porumbul fiert este bogat în minerale, vitamina B5, dar și vitamina C, iar toate calitățile enumerate până acum îl fac un aliment recomandat în foarte multe diete.
Acidul folic este prezent și el în porumbul fiert, el fiind necesar pentru a reda energia organismului. Alimentul vedetă al verii este și un bun detoxifiant și are nenumărate proprietăți care pot preveni cancerul la plămân.
Conține și vitamina E, care este estențială în reînnoirea celulelor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire al pielii, un motiv în plus să îl adaugi în meniul tău zilnic.
Pentru că e bogat în vitamina B și B1, porumbul fiert te scapă instant de stres, dar și de bolio cardiovasculare. El poate scădea și nivelul colesterolului din sânge.
Într-adevăr, prin fierbere, porumul își pierde o parte din proprietăți, însă se duc și caloriile odată cu ele. Ține cont de faptul că el conține și potasiu, dar și carbohidrați, iar atunci când e consumat regulat grăbește arderea grăsimilor din organism.
Vitamina A se regăsește și ea din belșug în porumbul fiert, ea fiind un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.