Șoc la Hollywood! Actorul Joaquin Phoenix „Joker” a fost arestat! Ce s-a întâmplat

joker

Șoc total în lumea showbizului american. Celebrul actorul american Joaquin Phoenix, câștigător al prestigiosului premiu „Globul de Aur” pentru cel mai bun actor într-o dramă, pentru rolul său din „Joker”, a fost arestat vineri, la Washington, transmite CNN.

Motivul este unul uluitor: participarea sa la un protest în fața Capitoliului, pe tema schimbărilor climatice. Alături de el a fost și actorul Martin Sheen, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmul „Apocalypse now” sau serialul „Aripa de Vest”. Și el a fost luat de poliție, împreună cu alți 145 de protestatari.

Jane Fonda este fondatoarea acestui tip de manifestații numite „Fire Drill Fridays”.

Joaquin Phoenix a fost în centrul atenției cu un discurs caustic în care i-a criticat aspru pe reprezentanții industriei cărnii și a produselor lactate pentru rolul pe care îl au în schimbările climatice, la nivel global.

„Țara noastră trebuie să se trezească”, a spus Phoenix. „Până și Joker crede în schimbările climatice!”, a fost comentariul postării de pe Twitter în care e prezentat discursul lui Joaquin Phoenix.

Phoenix și Martin Sheen au fost arestați, alături de ceilalți protestatari, de poliția din Washington, sub acuzația de „aglomerare, obstrucționare și incomodare a accesului pe treptele Capitoliului”.

Revista Presei