Șoc la Realitatea după demisia lui Denise Rifai. Cozmin Gușă a spus ce s-a întâmplat imediat după plecarea moderatoarei

08 apr. 2020
Șoc la Realitatea după demisia lui Denise Rifai. Cozmin Gușă a spus ce s-a întâmplat imediat după plecarea moderatoarei

La scurt timp după demisia anunțată de Rifai, Cozmin Guşă a vorbit, pentru prima dată, despre cum a influenţat plecarea lui Denise Rifai audienţa Realitatea Plus.

„Era normal că dacă pleacă Denise Rifai audienţa scade. Ea avea trei ore în prime-time, o audienţă foarte mare, bătea şi Digi şi B1 de fiecare dată. Vorbim aici de un electorat de centru, centru-dreapta unde este mai multă concurenţă. În rest, este bătaia clasică între Antena 3 şi România TV pentru electoratul de stânga, centru-stânga.

Acum situaţia s-a inversat, dar e un lucru normal. Greu construieşti o vedetă şi, la fel ca Rareş Bogdan, Denise Rifai ajunsese o vedetă unghiulară, adică îşi domina slotul cu autoritate, avea credibilitate, nu e simplu să recuperezi. Dar hai să nu bârfim. Eu îmi aştept dividendele la sfârşitul anului 2020, din poziţia mea de acţionar, aşa că îmi doresc ca audienţa să crească în continuare pentru ca să încasăm mai mult”, a explicat Cozmin Guşă, într-un interviu, la DCNews.

De ce și-a dat demisia Denise Rifai

Jurnalista Denise Rifai a anunțat de curând că a demisionat de la Realitatea Plus. Ea susținea, în anunțul demisiei, că nu se mai regăsește în noua orientare a postului TV și că va continua să facă presă într-o altă entitate media pe care o va anunța ulterior.

„Am decis să demisionez de la Realitatea și este un act unilateral. Iar motivul este unul cât se poate de simplu: între mine ca jurnalist și noua linie editorială a postului s-a instalat o incompatibilitate evidentă.

Eu sunt Denise Rifai. Moderator și Realizator al emisiunii #LegilePuterii. Și asa o să rămân! Și nu pot lucra ca profesionist și om care am trăit zi de zi prin emisiunea pe care o realizam, în acest nou climat pe care cu siguranță l-ați remarcat și dvs.

Plec așadar de la noua Realitatea Plus, dar cu Acea Realitatea TV care astăzi nu mai e, în suflet! Sunt mulțumită ca am avut parte de 9 ani de activitate jurnalistică așa cum scrie la carte, în această televiziune care, în toți anii aceștia, a fost o insulă de independență jurnalistică. Poate singura,” scria, la momentul respectiv, Denise Rifai, pe Facebook.