Șoc total: Băsescu și Rareș Bogdan au plâns în direct la TV

RARES-BOGDAN

Scene șocante de Ziua Națională, în direct la televizor. Protagoniștii acestor scene? Nimeni alții decât europarlamentarii Traian Băsescu și Rareș Bogdan. 

Aceștia au fost invitați, de Ziua Națională, la România TV. Emisiunea avea ca subiect legătura dintre România și Republica Moldova, un subiect sensibil pentru ambii politicieni.

La un moment dat, în studioul România TV s-au intonat mai multe cântece patriotice, privitoare la unirea României cu Republica Moldova.

La finalul momentului, Rareș Bogdan și Traian Băsescu aveau lacrimi în ochi și cu greu își găseau cuvintele.

Băsescu: „Populația Republicii Moldova a suportat o teribilă propagandă de deromânizare”

Chiar ieri, Traian Băsescu a adus din nou în discuție unirea dintre România și Republica Moldova.

„La începutul mandatului meu, în 2004, a fost un început aproape șocant. S-a făcut o cercetare și s-a constatat că doar 4% din cetățenii Rep Moldova ar fi fost de acord cu reunificarea țării. Și acum uitați-vă că un partid pro-rus, al lui Dodon, este cel cu cel mai mare succes electoral. Populația Republicii Moldova a suportat o teribilă propagandă de deromânizare. Acest proces, la sfârșitul anului 2014 se cuantifica în 28-30% oameni care ar fi dorit unirea”, a punctat Băsescu.

„Unirea cu Republica Moldova este inevitabilă. Este o chestiune de timp. Va fi atunci când procesul de reromânizare a cetățenilor Republicii Moldova va fi suficient de puternic”, a declarat Traian Băsescu la RTV.

Revista Presei