Șoc total în PSD! Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată! Avea o funcție importantă în partid și era foarte apropiată de fostul premier

23 mai 2020
Șoc total în PSD! Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată! Avea o funcție importantă în partid și era foarte apropiată de fostul premier

PSD este în stare de șoc. Un membru de bază al partidului a fost arestat vineri seară, împreună cu soțul său. Daniela Coța este fost viceprimar al municipiului Zalău și candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016. Totodată ea deținea și funcția de președinte a Organizației de Femei a PSD din Sălaj.

În ianuarie 2019, Coța a fost desemnată și în poziția de consilieră a Viorică Dăncilă, care era premier la acel moment. Presa locală notează că cele două erau foarte apropiate.

Vasile Coța, soțul Danielei Coța, care era acționar al ACS Volei Municipal Zalău, a fost în trecut președinte al clubului în cauză. Cei doi au fost arestați prin decizia judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, pentru 30 de zile, conform Magazin Sălăjean. Cuplul este cercetat pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată.

Procurorii i-au reținut mai întâi, iar apoi a venit mandatul de arestare. Aceștia sunt acuzați că au obținut ilegal fonduri, creând un prejudiciu de 1.200.000 de lei și pentru delapidare, prejudiciul ridicându-se la 1.900.000 de lei. Magistrații au considerat că  cei doi trebuie și reținuți pentru că, după începerea cercetărilor și solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău au încercar „zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate a crea aparența unei alte stări de fapt decât cea reală”.

Ce spune referatul procurorilor

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus, vineri, 22 mai 2020, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații C.M.V și C.D.G pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în forma continuată (26 de acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de articolul 306 aliniat 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și delapidare în forma continuată (228 de acte materiale) faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 alin 1 raportat la art. 308 cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În sarcina celor doi s-a reținut că, în calitate de reprezentanți de fapt și de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 – 2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanțări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeași perioadă de timp, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

În ziua de 21 mai 2020, procurorii au dispus reținerea celor doi inculpați pentru 24 de ore, iar vineri, 22 mai, s-a propus judecătorului de drepturi și libertăți măsura arestării preventive.

Dispunerea reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă s-a justificat atât prin gravitatea infracțiunilor, cât și prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Clubul Volei Municipal Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea unor înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența unei alte stări de fapt decât cea reală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevărului în cauză”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.