Șoc total: Iohannis, lovitură cruntă pentru o mare legendă a României! Decizia anunțată de președinte

iohannis232

Klaus Iohannis a anunțat astăzi o decizie radicală. Președintele a spus că va retrage toate decorațiile acordate condamnaților penal. Situația face ca unul dintre aceștia să fie o mare legendă a fotbalului din România. Despre cine este vorba? 

Jurnalistul Victor Ciutacu atenționează pe contul său de Instagram că șeful statului este gata să îi retragă decorația și lui Gică Popescu, o mare legendă a României, care a fost condamnat la trei ani de închisoare în cunoscutul ”Dosar al Transferurilor.”

„Virtuosul Klaus Werner Iohannis e gata să-i retragă decorația condamnatului penal Gică Popescu. Om care a câștigat două cupe europene cu două cluburi diferite și care a scos lumea în stradă în 1994; de bucurie, nu de furie”, arată jurnalistul.

„În paralel, gigantul Nike, necuprins de standardele etice înalte din piața centrală a Sibiului, îl invita pe nedemnul de decorații ca speaker de onoare la lansarea produselor pe 2020. An în care va avea loc Campionatul European de Fotbal, eveniment unde lucrează intens penalul să avem stadioane, tren și, în general, să nu ne facem de bâlciul Europei cu apa caldă la robinet”, a scris prezentatorul Victor Ciutacu.

„Abia aștept ca statul argentinian să-i retragă toate onorurile cunoscutului narcoman Diego Maradona, iar cel portughez să dărâme statuia evazionistului Cristiano Ronaldo,” încheie Ciutacu.

Gică Popescu a primit decorația în anul 2006 și a fost acordată de fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Am demarat deja această procedură

Klaus Iohannis a anunţat că va retrage decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale.

”Am decis să retrag, în baza prevederilor legale, decorațiile tuturor celor care au condamnări penale. Am demarat deja această procedură de retragere a ordinelor naționale, conferite în numele statului român, demers care va fi finalizat în foarte scurt timp, iar numele persoanelor vizate vor fi comunicate opiniei publice”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Citește și:

Revista Presei