Șoc total pentru cei care au mașini diesel și pe benzină! La cat a ajuns barilul de petrol

masini-trafic

Ce se întâmplă acum pe piața petrolului și, implicit, pe piața carburanților, are loc o dată la câțiva zeci de ani. În mod sigur cei mai tineri dintre noi nu au văzut așa ceva niciodată. 

Mai precis, conform agenției de presă Reuters, un baril de petrol a ajuns la prețul de 15 dolari. La bursa de la News York, prețul petrolului a scăzut chiar sub 15 dolari pe baril.

Un calcul simplu, arată că un litru de petrol a ajuns să coste 10 cenți, echivalentul a 40 de bani.

Doar astăzi, cotația petrolului s-a prăbușit cu 20% pentru că depozitele de petrol și carburanți sunt pline, iar tancurile petroliere nu mai au unde să depoziteze marfa.

Astfel, zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină şi combustibil pentru avion sunt ancorate în apropiere de marile hub-uri pentru depozitarea produselor petroliere din Europa și nu își pot descărca marfa deoarece facilităţile terestre de depozitare sunt la capacitate maximă, pe fondul prăbuşirii cererii ca urmare a crizei coronavirusului.

Conform calcuelor realiate de Reuters, nu mai puțin de un milion de tone de carburanți nu au mai au loc unde să fie depozitate, pentru că cererea a scazut drastic.

În România, prețul unui litru de benzină a ajuns să fie sub 4,5 lei, un preț nemaiîntâlnit de ani de zile.

Revista Presei