Șoc total: Peste 3 milioane de români, interzis aproape total să mai iasă din casă!

pensionar coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii, iar pentru persoanele de peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale.

„Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă„, a subliniat Iohannis.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în Bucureşti există aproape 500.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

„Mai exact, 483.000 de persoane au peste 65 de ani în Capitala României. Vă daţi seama că este un efort foarte mare, un efort imens pe care trebuie să îl facă atât Primăria Capitalei, cât şi cele şase primării de sectoare, prin direcţiile noastre sociale şi prin Poliţiile locale, care sunt acum coordonate de Poliţia naţională.

Am luat deja legătura cu colegii de la sectoare. De asemenea, cu reprezentanţii Poliţiei, în primul rând, pentru a identifica aceste persoane. Fac apel şi la preşedinţii asociaţiilor de proprietari să ne ajute, să ne sprijine, să ne transmită liste cu persoanele pe care le-au identificat. În prima etapă, aş spune eu, cele care nu au niciun fel de ajutor din partea familiei”, a spus primarul general, la Antena 3.

Conform ultimelor date statistice, în România există aproximativ 3 milioane de români care au vârsta de peste 65 de ani.

Vor putea ieși doar la anumite ore

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare.

„Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu este adevărată privitoare la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Se ştie foarte clar că cei mai expuşi îmbolnăvirii, care prezintă cel mai mare risc, sunt persoanele în vârstă, pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja – doar pentru a-i proteja – se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei.

Va exista un interval orar în care pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani, se vor putea deplasa şi chiar ne impunem ca obiectiv să le asigurăm servirea poate exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni, pentru a-şi cumpăra ceea ce au nevoie pentru traiul zilnic. De asemenea, se pot deplasa ca să facă o plimbare”, a declarat Orban.

Citește și:

Revista Presei