Cei care primesc pensia prin poștă trebuie să meargă urgent la bancă!

Dezastru la început de an pentru un milion de pensionari din România. Aceștia au rămas fără niciun ban, după ce pensiile au întârziat câteva zile. 

Astfel, peste un milion de pensionari nu și-au primit banii, iar mulți dintre aceștia nu se mai pot întreține. În total sunt trei milioane de pensionari care primesc aceste venituri cu ajutorul Poștei Române.

Pe de altă parte, peste două milioane de pensionari încasează acești bani cu ajutorul cardului bancar.

„Am împrumut pe 28 decembrie 300 de lei, iar la ora actuală mai am 3 lei în buzunar. M-am împrumutat pentru mâncare și am plătit cheltuielile casei”, a declarat o pensionară într-un interviu pentru Antena 3.

Peste un milion de pensionari nu și-au primit banii! „Mai am trei lei în portofel”

Ministrul Muncii a făcut un apel la cei care primesc banii din poștă să facă în așa fel încât să primească pensiile pe card.

„Ele (pensiile, n.r.) sunt în acest moment în procesare pentru plata pe card, nu vor fi cu nimic afectaţi pensionarii care îşi primesc banii pe card, şi fac un apel ca cei care au posibilitatea să primească pensiile pe card să o facă, pentru că, iată, contează fiecare zi în primirea banilor. Pentru cei care primesc banii la poartă, în cash, este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a explicat că întârzierea de distribuire a pensiilor cash în ianuarie a fost cauzată de procedurile specifice încheierii anului 2019.

Loading...

Revista Presei