Toggle Menu
  1. Home/
  2. Entertainment/

Șoferii români, obligați la un nou examen medical! Când intră în vigoare noul Cod Rutier

  1. Home/
  2. Entertainment/

Șoferii români ar putea fi obligați să se ducă la examinare la sesizarea oricărui medic, altfel urmând să-și piardă automat permisul. Un proiect de lege a fost depus în acest sens, motivul fiind că România este pe primul loc în Europa în topul accidentelor rutiere grave.

Șoferii ar putea fi obligați ca, în cel mult trei zile din momentul în care au primit biletul de trimitere, să se prezinte la o clinică pentru examinarea medicală. Orice doctor, nu doar cel de familie, va putea cere șoferilor să facă investigații medicale suplimentare.

În cazul în care șoferul nu se va prezenta pentru examinare, automat doctorul va sesiza poliția și conducătorul auto se va alege cu permisul suspendat.

Anual, în România mor în accidente grave peste 2.000 de oameni, cauzele principale fiind lipsa autostrăzilor, afecțiunile medicale nedepistate și temperamentul șoferilor.

COD RUTIER 2018. Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere.

O noua lege vine sa ii enerveze pe soferii din Romania. Orice sofer care va incalca regulile Noului Cod Rutier va fi obligat sa redea examenul scris pentru a-si recupera carnetul de conducere.

În plus, persoanele care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Autorităţile au decis acest lucru pentru a stimula elevii să meargă la şcoală, dar şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.

Mai mult decât atât, noua prevedere vine ca urmare a faptului că mulţi şoferi din România şi-au cumpărat carnetul de şofer.

COD RUTIER: Şoferii pot rămâne fără permis auto, pentru consum de alcool, deşi n-au băut. Cum e posibil
Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere. Regulile se aplică în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an şi au fost sancţionate.

Noi reguli pentru șoferi, din2 018. Lista bolilor care te pot lăsa fără permis auto
Persoanele care suferă cu inima nu vor mai avea voie să urce la volan. Un ordin al ministrului Sănătăţii nu mai permite viitorilor şoferi să treacă examenul medical, dacă au afecţiuni cardiace sau diabetice netratate.

Peste 3,5 milioane de români suferă de aceste boli, care pot influenţa comportamentul la volan. Dacă suferiţi de boli cronice sau altfel de boli, trebuie să veniţi cu adeverinţă de la medicul de familie. Dacă nu, puteţi să completaţi aici o declaraţie pe propria răspundere.

CODUL RUTIER, modificat de MAI: Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei
Fişa medicală ar putea deveni un obstacol de netrecut pentru bolnavii de diabet şi cei cu probleme cardiace netratate. Autorităţile vor să le interzică acestora să mai urce la volan.

Proiectul prevede o listă cu zeci de afecțiuni medicale care i-ar putea împiedica pe şoferi să mai urce la volan, iar actul actul administrativ este acum în dezbatere publică.

Ultimele statistici arată că peste două milioane de români suferă de afecţiuni cardiovasculare, în timp ce 1,5 milioane au diabet.

Andru