Sondaje de ultimă oră: cine intră în turul 2 în acest moment! Mai sunt doar câteva ore de vot

La ora 17.00, aproximativ 40% dintre cetățenii României au mers deja la urne și au votat la alegerile prezidențiale 2019. La ora 14.00, sondajele realizate de partide arătau că pe locul 1 se situează Klaus Iohannis, urmat de Viorica Dăncilă și Dan Barna.

Lupta pentru accederea în turul 2 este una extrem de strânsă. Doar 4 procente îi despărțeau pe reprezentanții PSD și USR-PLUS. Deși Dan Barna a început extrem de prost, acesta a început să strângă voturi odată cu trecerea timpului, astfel că la ora 14.00 se situa la 4 procente în urma Vioricăi Dăncilă.

Votul din diaspora devine extrem de important. Deja peste 600.000 de oameni au votat peste hotare și majoritatea se pare că au ales Dan Barna, iar pe locul 2, Klaus Iohannis. Mai sunt doar trei ore și jumătate în care se mai poate vota, iar răsturnări de situație pot exista.

Numărătoarea paralelă făcută de PNL arată că, la ora 14:00, Klaus Iohannis avea 43%, Viorica Dăncilă – 20%, Dan Barna, 16%, Mircea Diaconu – 11% iar Theodor Paleologu, 7%, arată și Pro tv.

În urmă cu cinci ani, premierul de atunci, Victor Ponta obținea 40% din voturile electoratului, iar Klaus Iohannis doar 30%. În doar două săptămâni, totul s-a schimbat, actualul președinte s-a impus cu 10 procente avans.

Loading...

Revista Presei