Sorina Pintea ar putea muri. Dezvăluiri de ultimă oră. Fostul ministru al Sănătății are probleme grave

Sorina Pintea anunța în urmă cu câteva săptămâni că suferă de o boală autoimună gravă și că de aceea a fost nevoită să dispară din spațiul public o bună perioadă de timp. Fostul ministru al Sănătății a recunoscut că se află sub un tratament greu de suportat, cu imunoglobuline și cortizon.

Chiar dacă dermatomiozita este o afecțiune care odată diagnosticată, poate fi ținută sub control, este foarte important ca pacientul să ducă o viață echilibrată, lipsită de stres. Cu toate acestea, Sorina Pintea a ales să se înscrie în cursa pentru Primăria Baia Mare și mai mult să facă afaceri cu firmele care primeau contracte cu spitalul județean unde era manager.

Astfel s-a ajuns ca aceasta să fie reținută de DNA și apoi arestată pentru 30 de zile. Avocații ei susțin că aceasta ar putea muri și au solicitat transportarea fostului ministru la spital. Mai mult de atât, au transmis un comunicat de presă în care susțin că nu există probe pentru acuzațiile aduse de procurori.

Redăm mai jos mesajul transmis de echipa de apărători ai Sorinei Pintea

„În opinia DNA, acuzaţia de luare de mită în formă continuată constă în două acte materiale şi anume că solicitarea şi primirea în mod direct şi pentru sine, undeva în luna noiembrie-decembrie 2019, a sumei de 10.000 de euro de la suspectul Mihai Costea, sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societăţi comerciale din Bucureşti, cu privire la această faptă este doar un denunţ.

Iniţial, se susţinuse că ar fi fost dată lui Mihai Costea pentru el şi abia din data de 27 februarie s-a pretins că aceasta ar fi ajuns în realitate la Sorina Pintea. Solicitarea şi primirea în mod direct, în dată de 28 februarie, a sumei de 120.000 de lei de la suspecul Mihai Costea, sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societăţi comerciale din Bucureşti, această acuzaţie se susţine doar prin denunţul făcut de Mihai Costea.

Această acuzaţie se susţine doar prin denunţul lui Mihai Costea, redarea trunchiată a unui dialog de aproape un minut din data de 28 februarie 2020 şi deplasarea unei pungi cu bani al cărei conţinut nu a fost cunoscut de către mine, până la sosirea organelor de urmărire penală. Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces verbal încheiat în acest sens. Menţionez, în mod expres, că nu este vorba de achiziţionarea de aparatură şi/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat şi derulat în anul 2019.

Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracţiunea de care este acuzată. Domnia sa nu a săvârşit vreo infracţiune şi nu a pretins sume de bani aşa cum se susţine. De altfel, nu a avut atribuţii legate de încheierea sau executarea coontractului de achiziţie publică, în raport de care sunt formulate acuzaţiile aduse de DNA. Sorina Pintea este victima unei înscenări şi a unor jocuri politice murdare. Dovada suplimentară în acest sens fiind şi gestul denunţătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul şi anume că, în realitate, banii nu erau solicitaţi pentru mama sa şi nici predaţi, ulterior, acesteia.

Nici fiul doamnei Sorina Pintea şi nici aceasta nu au formulat acuzaţii la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoştinţă de fapte de natură penală, însă este evident că informaţiile denunțătorului Mihai Costea sunt false şi nefondate. Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să îşi apere întreaga carieră şi probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravantă pe fondul privării de libertate”, scrie în comunicatul transmis de Sorina Pintea prin avocaţii săi.

Revista Presei