Sorina Pintea revine! Ce funcție importantă a primit după demiterea din fruntea Ministerului Sănătății

sorina-pintea

Sorina Pintea a fost probabil cel mai comunicativ ministru al Sănătății și în cei doi ani de mandat a reușit să câștige multă popularitate în rândul publicului. A încercat să mențină constant un echilibru între deciziile politice și cele imperios necesare pentru pacienți și medici.

Din partea electoratului nu prea au existat reproșuri la adresa ei, nici pe stângă, nici pe dreapta. Surprinzător este că în campania pentru alegerile prezidențiale nu prea s-a văzut. Viorica Dăncilă s-a clasat pe locul 2 și are șanse minime, să-l depășească pe președintele în funcție Klaus Iohannis.

Dar cu ce se ocupă Sorina Pintea astăzi?

Ei bine, ea s-a întors de unde a plecat. Adică a redevenit manager al al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, printr-o decizie a Consiliului Judeţean Maramureş. Pe toată perioada mandatului de ministru al Sănătății, în locului Sorinei Pintea, la Spitalul de Urgență din Baia Mare fusese numit un director interimar, care i-a păstrat locul cald.

”Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătăţii şi derulate cu sprijinul Consiliului Judeţean şi trebuie să amintesc, aici, că Ministerul a acordat Spitalului Judeţean nu mai puţin de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi servicii de modernizare. Totodată, Consiliul Judeţean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanţare dublă faţă de anul 2018. Din aceşti peste 22 de milioane de lei primiţi de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mare, în anul 2019, s-a modernizat complet bucătăria unităţii sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală: mamograf, computer tomograf şi aparate de radiologie, se va renova holul principal şi se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiţii, însă, o reprezintă Compartimentul de Chirurgie Cardiacă, primul de acest fel din Maramureş şi unul dintre puţinele existente în ţară”, a anunţat Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Sorina Pintea a anunţat că pe data de 18 noiembrie va fi lansată o licitaţie pentru al doilea aparat de radioterapie, ceea ce va duce la extinderea Centrului Naţional de Radioterapie Baia Mare, dat în folosinţă la începutul lunii aprilie 2019.

Revista Presei