Uită de cafea sau ceai! Pentur o sănătate de fier, poți începe să bei dimineața câte o cană de cacao. Aceasta are beneficii uluitoare pentru sănătate.
Pudra organică din boabe de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile, este mai bogată în antioxidanți chiar și decât vinul roșu sau ceaiul verde. Aceasta se găsește în magazinele naturiste și este obținută prin măcinarea boabelor de cacao și extragerea untului de cacao.
„Numeroasele flavonoide din compoziţia pudrei de cacao, cu proprietăţi puternic antioxidante (catechinele, epicatechinele şi flavonolii) diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi: diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul.
Magneziul şi fierul contribuie la reducerea oboselii, iar zincul, un antioxidant, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Cacaua conţine substanţe active care stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei – substanţe numite “hormonii fericirii”. O cană de cacauă, consumată cât mai caldă, alungă tristeţea şi îmbunătăţeşte vizibil starea de spirit.
Aceeaşi antioxidanţi din pudra de cacao ajută organismul să se elibere de radicalii liberi care duc la celule deteriorate şi bolilor cardiovasculare.
Flavonoidele din pudra de cacao au proprietăţi antiinflamatorii care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II. Un studiu realizat în Spania pe un eşantion de 42 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 70 de ani, a arătat că o ceaşcă de cacauă, consumată zilnic, timp de o lună, scade riscul bolilor cardiovasculare, creşte nivelul de colesterol ‘’bun’’, având proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante” notează topremediinaturale.ro.
Flavonoidele protejează de asemenea pereţii vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor de sânge. Mai mult decât atât, prin curăţarea vaselor de sânge, pudra de cacao protejează organismul de bolile cardiovasculare.
Consumată zilnic, cacaua caldă scade tensiunea arterială, protejând astfel organismul de multe alte boli de inimă.
Potrivit studiilor din domeniu, antioxidanţii hidrosolubili din pudra de cacao îmbunătăţesc circulaţia sanguină în creier.
„Sursă foarte bogată de antioxidanţi, cacaua este un leac renumit şi pentru împrospătarea pielii deteriorare. În paralel cu ceaşca de cacauă băută dimineaţa, persoanele care se confruntă cu probleme ale pielii sunt sfătuite să prepare un unguent natural, dintr-o linguriţă de pudră de cacao şi una de miere.
Crema astfel obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se spală cu lapte degresat. Această terapie se poate repeta de 3 ori pe săptămână,” adaugă topremediinaturiste.ro.
Peste 2 linguriţe de pudră de cacao, adăugați 250 ml. de apă fierbinte şi amestecați bine. Se poate îndulci, după gust, cu stevie (fără calorii), miere de albine sau sirop de agave.
Consumați câte 1-2 căni zilnic, timp de două săptămâni. Apa folosită trebuie să fie obligatoriu caldă, deoarece la contactul cu apa fierbinte, cacaua își eliberează imediat cei peste 700 de compuşi antioxidanţi.