Spitalul din România care testează contra cost pacienții COVID-19! Câți banii trebuie să scoată din buzunar românii pentru acesta

06 mai 2020
Spitalul din România care testează contra cost pacienții COVID-19! Câți banii trebuie să scoată din buzunar românii pentru acesta

A fost un scandal imens atunci când clinica privată Sanador a anunțat pe 20 martie că va efectua teste pentru coronavirus contra sumei de 350 de lei, celor care doresc. Compania a fost intens criticată, astfel că cei de la conducere au revenit asupra deciziei și au stablil că vor efectua astfel de teste doar la cererea autorităților.

“SANADOR este autorizat să efectueze teste pentru depistarea SARS-CoV-2 prin programul național. Astfel, la solicitarea autorităților statului vom prelucra probe fără întârziere și în condiții sigure”, spun cei de la Sanador pe site-ul lor.

În țară sunt, însă clinici și chiar spitale de stat care au început deja să testeze contra cost românii care solicită acest lucru. Un exemplu este Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Managermentul a anunțat că a inițiat și testarea la cerere pentru depistarea noului coronavirus, contra sumei de 290 de lei și conform celor de la fanatik.ro măsura a fost introdusă deja de două săptămâni.

Ce a transmis prefectul județului Cluj

„În situația în care Spitalul Județean a achiziționat echipamente și chituri de testare din resures proprii, sigur că încearcă sa-și recupereze investiția. Nu vorbim aici de algoritmul de testare unde sunt și ei implicați, pe bani publici, și realizează testele pentru cei care intră în acest algoritm.

Cifra este una totuși mică, 133 de teste în total până acum, făcute la cerere, comparativ cu 300-400 de teste pe zi în algoritmul de testare”, declarat pentru EBS Radio prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.