SRI angajează! Ce condiții trebuie să îndepliniți și unde trebuie să trimiteți CV-ul

16 sept. 2020
SRI angajează! Ce condiții trebuie să îndepliniți și unde trebuie să trimiteți CV-ul

Serviciul Român de Informații are nevoie de oameni care să cunoască limbi străine ceva mai rare. Cei care doresc să lucreze în SRI pot fi absolvenți de studii superioare sau nu, factorul decisiv fiind cel legat de limba străină cunoscută, care ar trebui să fie la nivel ridicat.

SRI anunța la 1 septembrie că din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în cadrul instituției, semn că se dorește o reîmprospătare a personalului calificat.

Iată ce condiții trebuie să îndepliniți dacă doriți să lucrați la SRI într-un timp cât mai scurt

„În perioada următoare, SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu.

Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție.

Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”. De asemenea, candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane”, este anunțul SRI.