Stare de urgență! Ar putea fi oprit întreg transportul public în București

17 mart. 2020
Stare de urgență! Ar putea fi oprit întreg transportul public în București

Pentru că este stare de urgență în România, una dintre variante este oprirea întregului sistem de transport public din București. Este declarația făcută chiar de către directorul STB. 

„Mâine o să luăm o hotărâre, dar dacă până acum luam noi o hotărâre de capul nostru, acum așteptăm și decretul acesta, să vedem ce o să fie, pentru că după unele variante s-ar putea ca întreg transportul public să fie oprit în București, cu totul. O să așteptăm până mâine să vedem ce se emite la nivel național. Dacă nu se referă la transportul public acest decret, noi vom micșora. Mă voi sfătui cu doamna primar, să vedem. Dar nu mai mult de 20%. Nu o să fie o reducere spectaculoasă. Nu se va simți”, a declarat directorul STB, pentru Mediafax in urma cu cateva zile.

Cu toate acestea, Firea a făcut precizarea că nu se va restricționa libera circulația, deși în România, de luni, va fi decretată starea de urgență.

”Nu se va închide Bucureștiul, nu se va restrânge libera circulație. Nu vrem să oprim intrarea în București. Facem achiziția de aparatură suplimentară pentru spitalele noastre, pentru a fi pregătite pentru valul de români care se întorc acasă. Apa de la robinet este potabilă, nu este nevoie să se facă stocuri de către populație, din magazine.

Cumpărăm 4 aparate pentru testare. Am aprobat o nouă locație, o unitate hotelieră cu 90 de locuri, pentru românii care vin din străinătate. Pregătirea spațiilor pentru românii care vin străinătate, a spitalelor. Am decis diminuarea programului cu publicul, nu închide instituțiile, lucrăm cu măști de protecție.

Pentru elevi, am luat decizia de a lansa un proiect de lecții online. Avem un proiect online și pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat.”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul care spune ce masuri se pot lua in starea de urgenta. El a mentionat si despre posibilitatea opririi transportului public in caz de nevoie. Momentan, insa circulatia se defasoara normal. Oamenilor li s-a recomandat totusi sa opteze mai mult pentru masina personala.