Statul te plătește ca să-ți cumperi această mașină. Câți bani poți obține

09 iun. 2020
Statul te plătește ca să-ți cumperi această mașină. Câți bani poți obține

În România, statul te plătește ca să te încurajeze să-ți cumperi această mașină. Află din articolul de mai jos despre ce sume e vorba și ce trebuie să faci pentru a intra în posesia banilor.

Mașinile electrice sunt pe cale de a produce o nouă revoluție în materie de trafic și, pentru a nu rămâne în urmă, România e gata să-ți ofere sume mari de bani pentru a abandona mașina pe combustibil fosil și a trece la mototrul electric.

„Cei care doresc să facă un asemenea pas și să renunțe la autovehiculele clasice, pe benzină sau motorină, pot opta pentru o mașină de acest fel. Există chiar un program prin care statul oferă astfel de indemnizații pentru mașinile electrice. Prin programul Rabla Plus se oferă sume începând cu 45.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 9.300 euro. Oferta din România pentru mașinile electrice ce sunt incluse în acest program este și ea variată.

În plus, prin programul Rabla a fost stabilit și că în 2020 vor putea beneficia de subvenții și iubitorii de motociclete. Pe listă sunt incluse 12 mărci de astfel de vehicule și doritorii pot să beneficieze de o reducere însemnată de până la 7.000 de lei. Achiziția poate să presupună și motociclete sau scutere noi. Motorul acestora poate fi atât termic, dar și electric,” anunță Playtech.ro.