Streinu Cercel, cel mai important anunț despre coronavirus: Este ceea ce ne poate salva în momentul de față

În mod sigur, vă uitați pe geam și vă gândiți că după ce că suntem în plină epidemie, mai este și vremea urătă afară. Ei bine, vremea de afară, frigul și zăpada, ar putea să fie, de fapt o veste bună. 

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură.

Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a precizat acesta la TVR.

Mai mult, Streinu-Cercel a atras atenția asupra importanței de a sta în casă pentru a încetini răspândirea infecției.

”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat acesta.

„Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem”, a mai adăugat Streinu-Cercel.

Loading...

Revista Presei