Streinu-Cercel, făcut praf de Cristian Tudor Popescu. Dezvaluirea pe care a facut-o acesta

25 apr. 2020
Streinu-Cercel, făcut praf de Cristian Tudor Popescu. Dezvaluirea pe care a facut-o acesta
Cristian Tudor Popescu apare săptămânal la Digi24

9Cunoscutul gazetar Cristian Tudor Popescu a lansat vineri seara, la Digi 24, un atac deosebit de dur la adresa demisiului doctor Adrian Streinu-Cercel. Acesta a comentat ultimele afirmații ale profesorului care a fost înlăturat de ministru după o serie de declarații și propuneri controversate.

Atacu lui CTP la Cercel

„Pe doctorul Streinu-Cercel nici nu l-aș aplauda, nici nu l-aș critica. Nu l-aș aplauda, pentru că nu sunt eu în branșă, nu sunt medic, cu atât mai puțin infecționist și nu pot să apreciez performanța dlui Cercel”, și-a început CTP pledoaria.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a mai spus despre profesorul doctor Cercel că „păi, ce, se comportă ca un manager de spital? Uitați-vă la ideile pe care le are domnia sa. Aseară, ca să încep cu ce e mai recent. Deci, las la o parte calitatea de medic a dlui Cercel.

Eu nu-i contest profesionalismul, pentru că n-am căderea s-o fac, nu am datele necesare. Dar discutăm acum de calitatea de manager al României al dlui Cercel. Ce spune aseară dl Cercel pe un post de televiziune?

Spune așa: La început, s-au lăsat să intre cu zecile de mii, nu s-a închis țara, trebuiau închise granițele, dar nu s-au închis pentru că nu dădea bine la Europa. Ce treabă avem noi cu Europa? Pe Europa n-o interesează România…

Ceea ce este năpraznic aici este afirmația Ce treabă avem noi cu Europa? Europa nu este interesată de ce se întâmplă în România!

Asta afirmă dl. Cercel, care până mai ieri-alaltăieri era membru într-un organism guvernamental, un guvern care conduce o Românie membră a Uniunii Europene și față de care Uniunea Europeană manifestă interes, după cum s-a văzut în toți anii din urmă!” – a spune CTP.

Afirmație de tip Dragnea

În opinia jurnalistului, aceasta este „o afirmație de tip Dragnea”, pe care Streinu-Cercel o face în calitate nu de manager al României, ci de manager al spitalului Balș, în condițiile în care are probabil legături cu organisme medicale din Europa, cu alți colegi și cu atât mai mult este de neînțeles.

„Cum poate să vorbească așa o persoană care este considerată – am văzut niște ode care i s-au închinat de diverse televiziuni – un specialist nu european, ci interplanetar! Și atunci cum vine asta cu Europa, că n-are nicio treabă?!” – se întreabă gazetarul la Digi 24.

Cercel, acuzat că a intrat în decizii care nu il vizau

„Dar asta e cea mai tare: trebuie un guvern, alt guvern, un guvern de pandemie! Asta e probabil în cadrul ăsta virusologic. Ideea asta e un virus. Ce înseamnă? Înseamnă de fapt că guvernul ăsta trebuie înlocuit cu altul, că e pandemie, pe care cine să-l numească? Păi n-o să numească guvernul ăsta alt guvern!

Cine? Parlamentul! Parlamentul să numească alt guvern decât ăsta, care funcționează acum” – a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Întrebarea mea e de ce dl. Cercel a simțit nevoia să vină cu chestiile astea, care n-au nicio tangență cu domeniul lui de specialitate? Domnul Cercel nu mai are loc în acvariu sau în spitalul ăla de la Matei Balș.

Nu-i mai încape coada acolo! Dânsul vrea, evident, după astfel de discursuri și idei, evident că e prea puțin ce are acum, vrea să fie ceva, nu știu ce, în țara asta, politic!” – este explicația jurnalistului.

„Cu atât mai mult, dacă este un medic bun, recunoscut, cu o statură profesională, de ce este nevoie să se bage în lucrurile astea, care n-au nicio legătură cu meseria lui?” – se întreabă retoric Cristian Tudor Popescu.