Streinu-Cercel tocmai a dat cea mai bună veste despre coronavirus pentru toată România

Managerul Institutului Matei Balş tocmai a dat cea mai bună veste despre coronavirus pentru toată România. Mai mult, formalitățile se vor desfășura într-un timp foarte rapid, astfel încât să înceapă deja implementarea soluției. 

Un vaccin împotriva coronavirus deja aflat în teste în Marea Britanie ar putea fi adus în România, a declarat managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, care a precizat că într-o lună ar putea fi pregătită toată documentaţia pentru a putea face primele evaluări de voluntari.

”În SUA şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Naţional de Boli infecţioase ”Matei Balş”, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin”, a declarat Streinu-Cercel.

Medicul a explicat că e un vaccin făcut prin inginerie genetică.

”S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”, a precizat managerul de la ”Balş”.

Conform lui Streinu-Cercel, vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul ştiinţific de cercetare şi după avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

”Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie.” a afirmat Streinu – Cercel.

Loading...

Revista Presei