Studiu şocant! De ce mor mai mulţi bărbaţi decât femei de coronavirus! Unde ajunge boala

25 apr. 2020
Studiu şocant! De ce mor mai mulţi bărbaţi decât femei de coronavirus! Unde ajunge boala

Un studiu şocant, realizat de cercetătorii americani în parteneriat cu cei din India arată adevăratul motiv pentru care mor mai mulţi bărbaţi de coronavirus decât femei, cu toate că numărul infectărilor este aproximativ egal. Se pare că teribilul virus ajunge în organele reproducătoare masculine.

Coronavirus, mai periculos pentru bărbaţi decât pentru femei

Cercetările, realizate de specialişti de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA împreună cu spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai arată că numărul deceselor este mai mare la bărbaţi doarece noul coronavirus „se refugiază” în testicule.

Se pare că glandele masculine reprezintă un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat, scrie ilmessaggero.it. Ovarele, spre deosebire, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Cercetarea a fost condusă de patru oameni de ştiinţă: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog.

Studiul a fost publicat pe MedRxiv, site unde, săptămânile acestea, cercetătorii au schimbat informaţii şi date despre coronavirus, neverificate însă de surse independente.

Coronavirus, pusibilă boală cu transmitere intimă

„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru. Cercetătorii explică faptul că au observat că în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a „scăpa de virus” şi că acest lucru poate explica „severitatea sporită a cazurilor lor”.

Dacă teoria va fi confirmată de studii ulterioare, rezultă că există un alt factor preocupant, acela că boala poate fi transmisă şi pe cale intimă. „Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat Aditi Shastri.