Sucul care îngrașă la fel ca berea! Mihaela Bilic spune ce trebuie să știi, de fapt

Sucul de fructe îngrașă la fel ca berea. O spune nutriționistul Mihaela Bilic într-o postare pe Instagram, în care detaliază ce trebuie să știm, despre fapt, despre consumul de suc de fructe. 

„Asist îngrozită și neputincioasă la amploarea pe care a luat-o consumul de sucuri, indiferent că e vorba de suc fresh, suc natural (în cutie de carton) sau băuturi răcoritoare. Oamenii au impresia că sucul natural este un concentrat de vitamine, ca urmare cu cat mai mult, cu atât mai bine.

În realitate metabolismul procesează diferit fructele mâncate ca atare și sucul de fructe. Fructele sunt cel mai natural și sănătos desert, cu condiția să le mestecam, nu să le bem cu paiul! Într-un pahar cu fresh avem zeama din 3-4 fructe, adică exclusiv apă și multă fructoză, care ajunge direct în ficat și e transformată în alcool.

Din sucul de fructe rezultă alcool

Fie că fermentează în butoi sau în ficatul nostru, din sucul de fructe rezultă alcool și ulterior grăsime de depozit. Fructoza nu poate fi transformată în energie precum glucoza, ea este materia primă din care se face grăsimea pe burtă. Dacă nu știați cine e vinovatul pentru kilogramele în plus, eliminați sucul de orice fel din dieta voastră și viața va deveni mai “ușoară.”

Pentru că un pahar de suc are același număr de calorii și același efect asupra grăsimii abdominale ca și un pahar de bere. Când vă e sete beți apă, când vreți un desert, mâncați un fruct. Cat despre suc, puneți-l în aceeași categorie cu alcoolul. Măcar așa n-o să vă mai mirați că îngrașă,” a scris Mihaela Bilic, pe contul său de Instagram.

Loading...

Revista Presei