Suferi de gastrită sau ulcer? Ar trebui să începi urgent să bei acest ceai. Este extraordinar pentru sănătate

ceai
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Mesele neregulate, băuturile carbogazoase, fast-food-ul, stilul de viață dezorganizat și medicamentele luate într-un mod exagerat sunt doar câteva dintre motivele care stau la baza gastritei și a ulcerului. În caz că suferiți de una dintre aceste probleme, vă recomandăm călduros acest ceai:

Gutuile, remediul natural secret împotriva gastritei și a ulcerului

Toate părțile gutuii pot fi folosite în scopuri terapeutice: fructul, frunzele și semințele. Gutuia este un excelent adjuvant în gastrită și ulcer gastric.

Substanţele mucilaginoase pe care le conțin gutuile au efecte calmante ale arsurilor gastrice, ajutând la refacerea stratului protector de pe pereții stomacului, reglând totodată secreția de sucuri gastrice.

Ceaiul de gutui. Cum se prepară?

  • 4 linguri de coji şi cotoare de gutui, cu tot cu sâmburi
  • un sfert de litru de apă

Mărunțește în prealabil cojile și cotoarele de gutui, cu tot cu sâmburi. Fierbe-le mai apoi într-un sfert de litru de apă vreme de 5 minute.

Lasă să se răcească vreme de 15-20 de minute, apoi bea lichidul neîndulcit, pe stomacul gol. Pentru rezultate optime, repetă această procedură timp de șapte zile.

Reguli alimentare pentru ameliorarea simptomelor gastritei

„Se recomandă consumul a cel puțin 8 pahare de apă pe zi (sau alte băuturi, dar fără cafeină). Se poate opta pentru ceaiuri sau sucuri proaspete de fructe (de mere, struguri sau pere) diluate cu apă.

Foarte bune sunt apele minerale alcaline, bogate în calciu și în magneziu, degazeificate sau cu conținut redus de dioxid de carbon. Se consumă alimente cu fibre: porții controlate de fibre, atât solubile, cât și insolubile, care se regăsesc predominant în alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume și fructe nedecojite, etc.

Se evită alimentele care au gustul dulce, picant, acru sau amar puternic. Se vor elimina complet, în toate formele, alcool și tutunul. Se scot din alimentație zahărul și dulciurile concentrate în general.

Mezelurile din comerț și carnea conservată contin nitriți, aditivi sintetici extrem de agresivi pentru tubul digestiv, în general, și pentru stomac, în special,” notează topremediinaturiste.com.

Citește și:

Revista Presei