Suferi de hipertensiune? Top 5 ceaiuri care îți scad tensiunea. Sunt cele mai bune remedii naturale

ceai 4

Hipertensiunea este o problemă foarte des întâlnită în zilele noastre. În România, până la 40.5% din populație suferă de hipertensiune, motiv pentru care e bine de știut că, pe lângă medicamentele din farmacii, aceată problemă poate fi ținută sub control și cu ajutorul ceaiurilor medicinale.

Vă prezentăm, în continuare, top 5 ceaiuri care ajută la scăderea tensiunii.

Ceai de păducel

Ceaiul de păducel reduce aproape imediat tensiunea, acesta fiind hipotensiv, cu efect anti ritmic. Acesta mai este numit și „planta inimii”, îmbunătățind irigarea și oxigenarea creierului și crescând totodată forța de contracție a mușchiului cardiac. De asemenea, ceaiul de păducel este un bun antioxidant, diuretic și sedativ.

Vâscul

Ceaiul de vâsc are proprietăți uluitoare pentru sănătatea inimii. Acesta este vasodilatator și antiaterosclerotic, fiind recomandat celor care suferă de probleme de ritm cardiac și hipertensiune.

Ceaiul de mesteacăn

„Printre ceaiurile care scad tensiunea, ceaiul din frunzele de mesteacăn este recomandat, în special, persoanelor care reţin apă în ţesături şi au tensiunea mărită din această cauză. Mesteacănul scade şi tensiunea şi colesterolul, dar ajută şi la slăbit, fiind ideal pentru persoanele supraponderale.

Ceai de talpa-gâştei

Atunci când aveţi tensiunea ridicată din cauza stresului sau a gândurilor prea încărcate, beţi un ceai de talpa-gâştei, deoarece reduce imediat bătăile inimii şi calmează sistemul nervos suprasolicitat. Leonurus cardiaca, cu acţiune asupra inimii după denumirea latină, cu efect sedativ, este recomandat şi în tratarea anxietăţii, menţinând buna funcţionare a aparatului cardiovascular.

Ceaiul negru

Și ceaiul negru contribuie la scăderea tensiunii arteriale. De altfel, este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru hipertensiune, fiind extrem de bogat în vitaminele B, iod, potasiu și uleiuri volatile.

 

Revista Presei