Sume amețitoare! Cu câți bani pleacă lunar acasă Mugur Isărescu, guvernatorul BNR! Statul român plătește

isarescu2_1-605x403_4def7

Mugur Isărescu pare că s-a lipt pe viață de Banca Națională și deși are și un business personal și o pensie de invidiat, acesta continuă să ocupe funcția de guvernator, funcție foarte bine remunerată de altfel.

El câștigă din salariu – 44, 559 lei pe lună, la care se mai adaugă și o indemnizație de membru al Consiliului de administrație de încă 19,291 lei. Așadar în total, el pleacă acasă cu 63, 850 lei, cu mult peste 10.000 de euro.

Cel mai longeviv guvernator pe care l-a avut România are și un business propriu, la vedere. Este vorba despre afacerea lui cu vinuri, Casa Isărescu, unde lucrează și alți membri ai familiei sale. Aici produce vin de foarte bună calitate, pe care îl și exportă și care îi aduce sume frumoase în cont.

Ei bine, dacă tată a avut succes în afaceri, nu același lucru a fost valabil pentru fiică. Aceasta și-a încercat norocul în mai multe domenii, dar în niciunul nu a excelat, așa că probabil în cele din urmă se va orienta exclusiv pe Casa de Vinuri, care are potențial și mai mare de dezvoltare.

Citește și:

Revista Presei