Suntem în pericol în orice moment! Un ministru a recunoscut tot: Ne putem îmbolnăvi de inimă

21 ian. 2020
Suntem în pericol în orice moment! Un ministru a recunoscut tot: Ne putem îmbolnăvi de inimă

Românii din marile orașe sunt într-un pericol continuu din cauza poluării. Un ministru a recunoscut că există o legătură directă între poluare și bolile de inimă. 

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că un raport al administrației locale din Capitală arată că în prezent există o asociere între zonele poluate și incidența cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare.

„M-am bucurat că după ore de discuții, administrațiile Brașov, Iași și București au înțeles că Planul de măsuri asumat (PICA) tebuie să aibă un ritm mai alert de implementare, toate cele trei admnistrații admit că au depășiri peste cât ar trebui să aibă pe acești indicatori PM10, important este ca în perioada imediat următoare să-și intensifice implentarea măsurilor de infrastructură și de mediu. În ceea ce privește Bucureștiul, aici situația este mult mai tragică. (…)

Discuția cu autoritatea publică a fost ca acest PICA să fie implementat cât se poate de repede”, a declarat Costel Alexe, după întâlnirea cu primarii din București, Brașov și Iași.

„În momentul de față, și Iași și Brașov au înțeles că au nevoie de aceste rapoarte privind starea de sănătate a populației, raport pe care Bucureștiul îl are astăzi și care spune foarte clar că avem asociere certă în ceea ce înseamnă zonele cu poluare, cu PM 10, și incidența cazurilor de infarct miocardic și a tuturor celorlalte boli cardiovasculare”, a declarat Alexe.