Sunteți la regim? Scoateți de urgență aceste legume din meniu. Îngrașă foarte mult!

slabit dieta

Sunt mari șanse ca o cură de slăbire să nu dea rezultatele așteptate, atunci când incluzi în meniu mai multe legume considerate inofensive, dar care periclitează șansele de a slăbi cu adevărat.

Astfel, potrivit specialiștilor, toate legumele care conțin amidon au multe calorii, cartoful fiind în topul listei.

„Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură.

Cartofii sunt benefici pentru organism, dar dacă vreţi să slăbiţi trebuie să îi consumaţi natur, fierţi în apă după ce i-aţi curăţat. Evitaţi însă cartofii dulci, atât de populari în ultima vreme. Au aproape dublul caloriilor celor normali. Porumbul are şi el 150 de calorii. Este sănătos şi multă lume îl mănâncă fiert simplu sau ca şi garnitură. În dietă trebuie însă evitat“, spune medicul nutriţionist Eva Iorţan.

De asemenea, și fasolea se regăsește pe lista legumelor care îngrașă, mai ales atunci când vorbim de fasolea uscată.

„Fasolea are multe beneficii, dar are şi multe calorii. 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii. Dacă mâncaţi ciorbă de fasole, fie ea şi fără carne, sau iahnie de post dublaţi numărul de calorii deoarece pe lângă fasole se adaugă de obicei şi alte legume. Fasolea bătută este bună însă doar cu puţin usturoi, fără ceapă prăjită. De asemenea fasolea dă gaze şi de aceea trebuie consumată la prânz şi nu seara când digestia încetineşte“, mai spune medicul.

Atenție la legumele albe

Deși nu pare, și legumele albe au destul de multe calorii.

„Ţelina, rădăcina de pătrunjel sau păstârnac au aproape la fel de multe calorii ca şi cartoful. Sunt sănătoase, dar dacă vreţi să slăbiţi nu le includeţi în dietă. Evitaţi-le chiar dacă le consumaţi crude în salată. De asemenea avocado, care deşi este un fruct, tot mai des este luat drept legumă. Este sănătos, dar are aproape acelaşi număr de calorii ca şi cartoful“, mai spune specialistul.

Revista Presei