Supă cremă cu ghimbir și morcovi. Cea mai sănătoasă rețetă. E ideală atunci când ești răcit

de: Ana Toma
06 oct. 2020
Supă cremă cu ghimbir și morcovi. Cea mai sănătoasă rețetă. E ideală atunci când ești răcit
Supa crema

Dacă simți nevoia de o supă sănătoasă sau vrei să treci mai ușor peste o răceală, supa cremă cu ghimbir și morcovi este tot ce ai nevoie. Rețeta este extrem de simplă, iar gustul este un adevărat deliciu.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente extrem de simple. Vei avea parte de o masă sănătoasă, iar gustul îți va întrece așteptările.

De ce ai nevoie

  • 1,3 kg morcovi, curățați și tocați
  • 1 ceapă, tăiată felii subțiri
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 6 căni cu supă de legume
  • o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat
  • coriandru proaspăt sau pătrunjel
  • 1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
  • sare și piper după gust

Cum o prepari 

Rețeta pentru supa cremă este foarte simplă. Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline la foc mediu, apoi adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper. Sotează apoi până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
Adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut, apoi adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.

Redu apoi focul și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute. Următorul pas este prepararea supei. Pune supa în blender, în câteva serii dacă nu încape tot conținutul, și mixează până obții o cremă fină.

La final, pune supa în boluri și presară frunze tocate de pătrunjel sau coriandru și câteva semințe de dovleac, în funcție de preferințele pe care le ai.

Poți încerca această rețetă inclusiv atunci când ții post.